Henry ja Muutostaito: UUSI NORMAALI- VIRTUAALINEN PELITYÖPAJA 11.6. klo 9-10:30

Julkaistu 20.05.2020

UUSI NORMAALI – MIKÄ MUUTTUU KORONAKRIISIN TAKIA JA MITEN SIIHEN TULISI VALMISTAUTUA JUURI NYT? MITKÄ OVAT UHKAT JA MAHDOLLISUUDET?

Koko maailma elää nyt poikkeustilanteessa, töitä tehdään päivä kerrallaan ja näkyvyys tulevaisuuteen lasketaan viikoissa. Kuitenkin ne organisaatiot, jotka nyt osaavat ennakoida tulevia mahdollisuuksia ja välttää mahdollisia uhkia tulevat ulos kriisistä voittajina.

Mitä meidän pitäisi alkaa muuttaa tai työstää juuri nyt, jotta hyödynnämme tulevat mahdollisuudet?

Mihin riskeihin pitäisi varautua juuri nyt, jotta vältämme sudenkuopat?

TERVETULOA KESKUSTELEMAAN aiheesta torstaina 11.6 klo 9:00-10:30 Henry:n ja Muutostaidon järjestämässä minityöpajassa. Työpajassa käytetään Zoom-yhteyttä, johon voi liittyä selaimelta ilman sovelluksen lataamista omalle koneelle. DIGIFASILITOITU PELAAMINEN tapahtuu Muutostaidon Learningames- pelijärjestelmän avulla.

Pelityöpajan fasilitoi Muutostaidon toimitusjohtaja Sami Saren ja seniorikonsultti Sabina-Ågren-Hellman.

Lisätietoja: Sami Sarén
0400 353 652

Huom! Enimmäisosallistujamäärä työpajaan on 25.

ILMOITTAUDU PELITYÖPAJAAN alla olevan linkin kautta:

https://www.henry.fi/tapahtumat/tulevat-tapahtumat/webinaariuusi-normaali-virtuaalinen-pelityopaja.html

 

Uusi normaali ulottuvuuksia:

  1. Digitalisaation näkökulma. Yritykset ja organisaatiot ovat loikanneet kahdessa kuukaudessa digiaikaan ja verkkokauppa harppaa ylöspäin jokaisella sektorilla.
  2. Taloudellinen näkökulma. Miten koronakriisi tulee vaikuttamaan taloudellisesti ja kuinka siihen varaudumme ja toisaalta hyödynnämme uutta tilannetta.
  3. Virtuaalityöskentelyn näkökulma. Missä määrin virtuaalinen vuorovaikutus tulee lisääntymään pysyvästi ja olemmeko varautuneet uuteen tilanteeseen. Virtuaalisen vuorovaikutuksen mahdollisuudet ja uhat?
  4. Ketteryyden näkökulma. Koronakriisi on osoittanut, että pystymme tarvittaessa tuottamaan uusia ratkaisuja ja toimintamalleja todella nopeasti. Miten saamme tämän kyvykkyyden ja ketteryyden pysyväksi?
  5. Hyvinvoinnin näkökulma. Miten uusia mahdollisuuksia ja uhkia lisääntynyt etätyöskentely tuo työorganisaatioihin ja elämään kokonaisuutena?
  6. Globaalisuuden näkökulma. Tuleeko globaali työnjako muuttumaan kriisin seurauksena? Mitä mahdollisuuksia ja uhkia tähän liittyy?
  7. Henkilöstöjohtamisen näkökulma. Miten kriisi tulee vaikuttamaan lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä henkilöstön rekrytointiin, osaamisen kehittämiseen ja henkilöstöjohtamiseen?
  8. Muu mikä?

Palautetta edellisestä virtuaalityöpajasta – ’Hienoa oli taas tavata työkavereita pitkästä aikaa!!! Tuntui ihan siltä, kuin oltais taas oltu samassa huoneessa, vaikka ollaankin kaukana toisistamme.’

Jaa artikkeli: